вторник, 5 март 2013 г.

Био козметиката на Zoya.bg

Здравейте!
Днес ще се запознаем с една изключително интересна козметика..
Незнам колко от вас са запознати с БИО козметиката,реших че малко повече инфо няма да е излишно на никой.
В бюти обществото всичко свързано с макиажа е позволено,а статията ми днес ще е много интересна не само за хората,които обичат био козметиката,но и за тези които обичат животните,тъй като тези марки не тестват продуктите си върху животинките..Ето и ЛИНК към ONLINE магазина им..
Е нека да започваме.Първо искам да кажа че тестерчетата са ми предоставени от Zoya.BG,всъщност те ми направиха един страхотен подарък,за което съм им страшно благодарна,успях да се докосна,до невероятните био продукти....на Alteya organics,Unica cosmetics и UrtekrAm..
Всичко написано по долу е извадено от интернет с цел запознаване с Био козметиката..Тъй като не е декоративна,а бяла козметика изисква по дълъг тест период,поставила съм си един срок,и след това веднага ще дам отзиви...
Тук може да разгледате ФБ страницата на Zoya.bg

Ето и лосиончетата на URTEKARAM-Nordic birch..
Лосион за тяло с есктракт от бреза. Вдъхновен от северните брезови гори и деликатния аромат на метличина в този лосион са събрани билки от нашата собствена билкова градина.  Екстракт от хвощ,  вечерна иглика и зехтин се грижат за сухата кожа. Съдържа още масло от карите (ший), екстракт от листа на бреза, масло от ядка на кайсия, масло от жожоба, витамин Е, лимонена киселина, растителен хитин и др.

Ето и какво казват URTEKRAM

Urtekram - философия

Ние от Urtekram вярваме, че чистите био суровини, които внимателно сме култивирали с уважение към природата, ще родят най-добрите ябълки.
Искаме да участваме и да се грижим добре за природата и сме уверени, че на нашите клиенти са поднесени само правилните хранителни вещества. В същото време опростяваме формулата като съкращаваме всички онези неща, които не е задължително да присъстват в храната. Повечето от нас ядат по три пъти на ден и храната е това, което ни кара да функционираме. Затова е нужно да е най-правилната. Усилията на Urtekram във връзка с развиване на продуктите са насочени към здравето от много време.
В последните години болестите, дължащи се на начина ни на живот, се превърнаха в огромен проблем в Дания. Много от нас осъзнаха жизненоважната роля на храната за здравето и добрия живот и това повиши значително интереса към здравословния начин на живот. Все пак, това е доста общо понятие, към което може да се подходи по много начини. Надяваме се, че вече знаете доста по този въпрос и сте открили подходящия за вас здравословен и био начин на живот.
Чистите продукти за грижа за тялото, тези без никаква химия, глезят тялото ви.

Тук може да видите списък на сертифицирани био продукти, за грижа за тялото, които не съдържат никакви нефтени или други обезпокоителни съставки.

Шампоан за нормална коса Nordic Birch

                                                               Bio Damscena

Bio Damascena - Крем против стареене

Описание:

Интензивен крем против стареене, който спомага за намаляване на бръчките и подпомага естествения механизъм на кожата за възстановяване. Балансира и възвръща еластичността й.
Употреба: След почистване и тонизиране на кожата се нанася малко количество с лек масаж на лицето, шията и деколтето.
Направен с 99,5% биологични съставки
Съдържание (INCI)Organic Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, - био ябълков екстракт, Organic Rosa Damascena (Rose) Flower Distillate - био дестилат от листа на Роза Дамасцена, Organic Plant Aloe Extract Complex -екстракт от Алое Вера, Organic Glycerin – био глицерин, Organic Ethyl Palmate - био етил палмат (мастни киселини), Organic Rosa Damascena (Bulgarian Rose) Flower Oil - био българско розово масло, Organic Licethin – био лецитин, Organic Copernica Prunifera (Carnauba Wax) - био бразилски восък, Organic Borago Officinalis (Starflower) Oil – био масло от порeч, Orgnaic Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil – био масло от вечерна иглика, Organic Citrus Extract – био екстракт от цитруси, Tocopherol (Vitamin E) –витамин Е, Organic Vitus vinifera (Grape seed) Oil – био масло от семки на грозде, Organic Macadamia Integrifolia(Macadamia) Nut Oil – био масло от макадамия, Organic Rosa Canina (Rosehip) Oil – био шипково масло, Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil – био кокосово масло, Organic Vitellaria paradoxa (Shea) Butter  - био масло от карите, Organic Lavandula Officinalis (Lavender) Oil – био лавандулово масло, Organic Citrus Limon (Lemon) Oil – био лимоново масло, Organic  Chamaemelum Nobile (Chamomile) Oil – био масло от римска лайка, Organic Hypericum perforatum (St. John's Wort) Oil – био масло от жълт кантарион, Organic Santalum album (Sandalwood) Oil – био сандалово дърво, Organic Pogostemon Cablin (Patchouli) Oil – био масло пачули, Organic Melaleuca alternifolia (Tea tree) oil – био масло от чаено дърво, Cyamopsis Tetragonoloba (Guar) Gum –гуарова растителна гума
50 мл.


Балансиращ крем/комбинирана или мазна кожа



Описание:

Често срещана грешка в третирането на мазна коза е използването на продукти, които я дехидратират. Това обикновено са силните почистващи продукти или предназначени за свиването на порите, които съдържат алкохол. Премахването на омазняването води до компенсиране и образуване на още себум. Разрешението на този проблем е осигуряването на подхранване и хидратация на кожата без да се запушват порите и в баласирането на производството на себум. Кремът Spring е лека смес от конопено масло, масло от вечерна иглика, жожоба и шипка, които успокояват и балансират кожата. Противовъзпалителните и антибактериалните свойства на етеричните масла помагат особено много в оздравителния процес. Пребиотиците, съдържащи се в този крем, балансират и стабилизират бактериалната активност на кожата. Всички тези естествени съставки работят заедно в перфектен унисон за почистването и ребалансирането на запушената комбинирана или мазна кожа.

- 100% естестествен - без химически съставки
- Ароматизиран с етерични масла от лавандула, лайка и чаено дърво
Начин на употреба:
Нанесете малко количество от крема и масажирайте нежно по кожата на лицето. Подходящ за комбинирана, мазна и с широки пори кожа, както и за кожа със следи от акне. Може да се ползва и като околоочен контур, като се внимава да не попадне в самите очи. Кремът не се препоръчва при активно акне.

Състав: 

Изворна вода (aqua), лавандулова вода (Lavandula angustifolia water), роозова вода (rosa damascena water)*, цетеарил глюкозид (растителен восъчен екстракт), конопено масло (Cannabis Sativa), масло от магарешки бодил (Carthamus tinctorius)*, масло от семена на шипка (Rosa Mosqueta seed oil)*, пребиотици (Inulin, Alpha-glucan ligosaccharide), витамин Е (Tocopherol), екстракт от розмарин (Rosmarinus Officinalis), етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia)*, етерично масло от чарно дърво (Melaleuca Alternifolia), етерично масло от лайка (Matricaria recutita)*, аромат на растителна основа (Fragrance)*, гераниол (Geraniol)**, лимонен (Limonene)**, линалоол (linalool)**
*органична съставка
** съставка от етерични масла
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
За да сте сигурни, че този крем е добър за вашата кожа, тъй като алергични реакции са възможни дори към естествени съставки, трябва да проведете 24 часов тест - просто нанесете малко количество от крема върху кожата зад ухото и оставете за 24 часа. Ако няма реакция, този продукт е подходящ за Вас.
Произход: Англия
50 мл



Крем за чувствителна и склонна към екземи кожа

Описание:

Смес от успокояващи масла, чисто масло от карите и витамин Е. Силно регенериращият и оздравяващ ефект на маслото от шипка, балансиращото действие на пребиотиците и противовъзпалителното и антисептично действие на невена помагат за редуцирането на дразнението и заздравяват кожата. Кремът Kiss it Better е също така с чудесна и лека консистенция, попива лесно и овлажнява.
- 100 % естествен 
- без химически съставки 
- без стероиди

Само силата на природата за най-чувствителната и склонна към раздразнение кожа. 

Начин на употреба: Нанесете малко количество от крема и масажирайте нежно по кожата на лицето. Може да се ползва и като околоочен контур, като се внимава да не попадне в самите очи.
Състав: изворна вода (aqua), розова вода (Rosa damascena)*, масло от карите Nilotica (Vitellaria nilotica Fruit Butter)*, растителен восъчен екстракт (Cetearyl Glucoside), масло от жожоба (Simmondsia Chinensis)*, масло от вечерна иглика (Oenothera biennis), масло от семена на шипка (Rosa Mosqueta seed oil)*, масло от сладък бадем (Prunus Amygdalus Dulcis)*, масло от слънчоглед (Helianthus Annuus)*, невен (calendula officinalis), пребиотици (Inulin, Alpha-glucan oligosaccharide), розмарин (Rosmarinus Officinalis), витамин Е (Tocopherol), аромат на растителна основа (Fragrance)**, етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia), етерично масло от лайка (Matricaria recutita)*, гераниол (Geraniol)**, лимонен (Limonene)**, линалоол (linalool)**
*органична съставка
** съставка от етерични масла
Съхранявайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
За да сте сигурни, че този крем е добър за вашата кожа, тъй като алергични реакции са възможни дори към естествени съставки, трябва да проведете 24 часов тест - просто нанесете малко количество от крема върху кожата зад ухото и оставете за 24 часа. Ако няма реакция, този продукт е подходящ за Вас.
Произход: Англия
50 мл



Интензивен крем против стареене с прeбиотик




Богата и много подхранваща смес от етерични масла, масло от карите, масло от шипка с неговия отличен ефект върху фините линии и бръчки, както и от балансиращия ефект на пробиотиците - всички тези съставки правят крема Radiance Plus незаменим за всяка кожа, нуждаеща се от допълнителна грижа и специално за много суха, увредена и/или зряла кожа.
Към всичко това е добавен естественият антиоксидант - витамин Е, маслото от жожоба, заради неговите овлажняващи и противовъзпалителни свойства, масло от вечерна иглика - незаменим източник на гама-линоленова киселина (GLA), която помага при възпаления на кожата като екзема, акне и придава здрав вид на кожата.  
Предлагаме този крем в 2 разновидности - с роза и здравец и с бергамот и лавандула (моля, изберете от падащото меню горе)
Начин на употреба: Нанесете малко количество от крема и масажирайте нежно по кожата на лицето. Може да се ползва и като околоочен контур, като се внимава да не попадне във самите очи.
Състав: изворна вода (aqua), розова вода (Rosa damascena)*, масло от карите (Butyrospermum parkii)*, цетеарил глюкозид (растителен восъчен екстракт), масло от жожоба (Simmondsia chinensis)*, масло от семена на шипка (Rosa Mosqueta seed oil)*, масло от кайсиеви ядки (Prunus armeniaca), масло от сладък бадем (Prunus Amygdalus Dulcis )*, пребиотици (Inulin, Alpha-glucan oligosaccharide), витамин Е (Tocopherol), екстракт от розмарин (Rosmarinus Officinalis), етерично масло от бергамот (Citru aurantium bergamia), етерично масло от лавандула (Lavandula angustifolia)*, аромат на растителна основа (Fragrance)**, цитрал (Citral)**, гераниол (Geraniol)**, лимонен (Limonene)**, линалоол (linalool)**
*органична съставка
** съставка от етерични масла
Съхранвайте на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина.
* За да сте сигурни, че този крем е добър за вашата кожа, тъй като алергични реакции са възможни дори към естествени съставки, трябва да проведете 24 часов тест - просто нанесете малко количество от крема върху кожата зад ухото и оставете за 24 часа. Ако няма реакция, този продукт е подходящ за Вас.
Произход: Англия
50 мл

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря за отделено време!