петък, 15 февруари 2013 г.

Как да се грижим за кожата на лицето...?

Здравейте!
Днешната публикация е малко по-различна,стремя се да обръщам внимание на различни продукти,но грижата за кожата е от също толкова голямо значение,колкото и избора на декоративната козметика.

Всяка една от нас иска да се радва на сияйна кожа с равномерен тен,мека и гладка и без несъвършенства.Много често в забързаното ежедневие и ангажименти,оставяме тези важни процедури на заден план,което е голяма грешка.Прeнебрегването на грижата за кожата може да доведе до редица проблеми,като образуването на бръчки и появата на светли и тъмни петна по
лицето и още куп неприятности,които бихме могли да избегнем.
Всичко това не е само в следствие от грима,но и от вредните лъчи на слънцето,както и от прахът и бактериите,които се носят във въздуха,стресът,пушенето,умората,нездравословното хранене също уврежда и деформира кожата на лицето.
Най-важното нещо,което никога не трябва да пропускаме е почистването на лицето.Има куп марки,които предлагат различни ексфолианти,гелове,мицерални води,които влиаят благоприятно на кожата,и почистват добре.Не е вярно,че лицето трябва да се почиства,само когато е нанесен грим,трябва да го ексфолираме често,за не завъдим бактерии и да пъпчасаме.
Тук давам и няколко предложения:

Мицералната вода на Bioderma,при нея предимството е че почиства до съвършенство,без да е необходимо измиване.Има различни видове за различните типове кожа,както и различни количества. (Link)



Gelee Exfoliante Douce Gentle Exfoliating Gel 75ml


Ексфолиращ гел за лице с чувствителна кожа на NUXE.

Нека преминем към овлажняването,подхранването и хидратацията на кожата на лицето.За тази цел трябва да използваме крем,но за крема трябва да знаем,че редовната му смяна е задължителна,тъй като кожата привиква и след време намалява действието му.
През различните сезони,трябва да сменяме крема за лице,с подходящ за различните атмосферни влияния.
Зимата за предпочитане е кремът да предпазва от студа и вятъра,а лятото от вредните лъчи на слънцето.
Дневните кремове трябва да съдържат успокояващи съставки,а нощните трябва да са по-мазни и наситени с органични вещества.
Тук искам да вметна,че нанасянето на нощен крем е по-подходящо за жени над 30г,тъй като те спомагат възтановяването.
За различните типове кожа,кремовете за лице,трябва да имат различни свойства.
За смесената кожа най-добре е да се използват добре хидратиращи,подхранващи и овлажняващи кремове,които да не омазняват кожата.
За сухата кожа не се препоръчва миенето със пенливи душ гелове и сапуни,те допълнително я изсущават.Кремът трябва да съдържа хиалуронова киселина и глицерин за да съхранят влагата в кожата.
За мазна кожа е добре да се прави пилинг в Т-зоната и да се овлажнят бузите,тъй като с годините те започват да се изсушават.
Маските за лице са също от  голямо значение,хубаво е да се прави маска поне 2 пъти в седмицата,пазарът ни залива с предложения,а още по забавно е когато сами си направим.

E дами обгрижвайте лицето си,глезете кожата си и не след дълго тя ще ви се отблагодари.
За днес това от мен,ще се опитвам ако не всеки ден то през ден да пускам нови публикации с интересни теми.
Чао и до скоро!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря за отделено време!